Хороша їжа допоможе схуднути

Хороша їжа для схуднення або дієта сноба.

Ми звикли думати, що найкорисніша їжа – недорога. Невигадливі страви з простих продуктів зовсім не гарантують користі нашому організму, адже харчування має бути збалансованим і забезпечувати нас не тільки білками-вуглеводами, але і багатьма іншими необхідними речовинами. Тепер потрібно прийняти те, що хороша (дорога) їжа допоможе нам ще й схуднути. Зараз у Європі модно харчуватися дотримуючись «дієти снобів».

Наприклад, якщо замінити бутерброд: хліб, масло, вироблений на заводі сир – шматочком доброго сиру, компот з банки – свіжим фруктом, а нафаршировані сурогатами цукерки – чорним шоколадом, то насититеся дещицею, не набиваючи шлунок змішаною і важко засвоюваної масою. Різноманітні якісні продукти містять гаму поживних речовин, вітамінів, мікроелементів.

Коли ви поглинаєте органічну їжу, то насолоджуєтеся її натуральним смаком і ароматами. При цьому рецептори сприймають їжу з першої секунди, як вона постала перед нами, бо сигналізують про це мозку. Саме тому і насичення відбувається більш повне та швидке, ніж у випадку з консервованою їжею, переповненою добавками. Людина з гарним нюхом і з’їдає менше. Може тому, традиційно корисні каші, що не володіють вираженим запахом і смаком, не можуть нас задовольнити.

Навіть якщо відмовитися від якихось продуктів, особливого ефекту для схуднення це не дасть. Та й зірватися можна в будь-яку хвилину. Можна просто вибрати продукт, зроблений не в промислових масштабах, а виготовлений з автентичної сировини або особливим способом без консервантів. Можна їсти все, але невеликими порціями. Овочі, фрукти, зелень вибирати відповідно сезону – це більш смачна і здорова їжа.

Часто люди, що сидять на дієті, спочатку наїдаються салатом, але так як насичення не відчувають, то продовжують їсти іншу їжу. Може, відразу з’їсти те, що насправді хочеться, не вдаючись до легкого перекусу.

Якщо є стандартний набір продуктів, то обов’язково не можна добрати якихось корисних компонентів. Меню повинно бути різноманітним, але не варто готувати кілька страв в один день. Віддавайте перевагу для приготування їжі найсвіжіші, нехай, менш дорогим або смачним інгредієнтам. Ми дізналися про продукти: нут, кіноа, різні екзотичні фрукти. Це буде ще одним джерелом вітамінів і нових смакових відчуттів.

Хороші шеф-кухаря завжди дуже скрупульозно застосовують цукор і сіль. Адже навіть невеликий промах може сильно вплинути на смак страви. Якщо ви будете класти сіль, відмірюючи її по рецепту, то це врівноважить водно-сольовий баланс. А це виключить набряки. Не забувайте, що десерти – окремі страви. У ресторанах не прийнято їсти їх, запиваючи великими чашками чаю. Позбавтеся від такої звички і вдома. Чай – самостійний напій, десерт – самостійне блюдо.

Найскладнішим для вас буде планування нової «дієти сноба» в перші дні. Але в цьому вам допоможуть рекомендації її прихильників. А далі ваш організм перебудується, і ви будете керуватися його бажаннями.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *