Чи можна кожний ранок вживати вівсянку?

Чи можна кожний ранок вживати вівсянку?

То що вівсянка корисна, доводити не потрібно. Вона добре впливає на травлення, знижує рівень холестерину, покращує стан шкіри, а крім того вона смачна, недорога і легка в приготуванні. Вівсянка найкраще підходить для початку дня. Зазвичай, вранці не особливо хочеться їсти, але в той же час необхідно отримати запас енергії і протриматися до обіду. В першу чергу, перевагою вівсянки перед бутербродами є те, що це легка їжа, але в той же час містить необхідну кількість білків і вуглеводів.

У вівсяній крупі є також антиоксиданти. Це речовини, які підвищують опірність нашого організму до навколишнього середовища. Вівсяну кашу роблять з вівса, який багатий на амінокислоти, метіонін, і магній, який необхідний для нервової системи. Завдяки вмісту протеїнів і клітковини, вівсянка покращує обмінні процеси і благотворно впливає на м’язову масу. Якщо з’їдати по тарілці вівсянки щоранку, то зможемо покрити ¾ потреби нашого організму в клітковині.

Також в крупі є велика кількість кальцію і фосфору, які дуже необхідні для нормального формування скелета. Вона чинить протизапальну дію на слизову шлунка, тому якщо вранці є відчуття дискомфорту в животі, то вівсянка буде дуже до речі. Вона відмінно чистить кишечник, виводить шлаки з організму.

Вівсянка містить вітаміни В1, В2, РР, Е, фосфор, цинк, залізо, магній, фосфор і кальцій.

У вівсянки є один недолік: крім всіх корисних речовин, вона має дуже велику калорійність — 340-370 Ккал. Для порівняння, це більше, ніж свиняча відбивна. Тому для тих, хто дотримується дієти або хоче схуднути, вівсянка може бути не зовсім належним сніданком, не дивлячись на те, що в ній містяться багато корисних речовин. Людина, яка веде малорухливий спосіб життя, легко може отримати кілька зайвих кілограмів. Однак серед різних сортів вівсянки є і «дієтичні», наприклад, грубого помелу або ті, в яких немає цукру. Крім того лікарі рекомендують, якщо попереду чекає важкий день з фізичною роботою, то краще всього з’їсти повноцінний сніданок.

Як готують вівсянку?

Класичний рецепт. Одну склянку пластівців залишити на ніч, залити двома склянками води. Вранці додати ще одну склянку води або молока, сіль або цукор за смаком і варити близько п’яти хвилин.

Для різноманітності у вівсянку можна додавати різні фрукти і ягоди. З сухофруктів добре підійдуть: родзинки, курага або чорнослив. Можна також додати горіхи, гарбузове насіння, арахіс. Від цього каша тільки стане смачнішою.

У магазинах зараз можна знайти безліч різних сортів мюслів і вівсянки вже з сухофруктами, але погодьтеся, набагато корисніше їсти свіжі фрукти і ягоди, ніж консервовані добавки.

Наостанок, кілька корисних смачних добавок до вівсянки. Можна покласти натерту моркву, для цього її потрібно натерти, змішати з цукром, трохи дати пустити сік, а потім додавати в тарілку.

Дуже смачною різноманітністю буде вівсянка з сиром. Для цього в готову кашу кладуть кілька ложок жирного сиру. Така їжа містить необхідні вуглеводи і кальцій.

Для ласунів або дітей можна приготувати вівсянку зі згущеним молоком або заварним кремом. Для цього перед тим, як подавати її на стіл, перемішують кашу з кількома ложками крему або згущеного молока.

Висновок: вівсянка корисна в будь-якому вигляді, якщо не переїдати, а харчуватися правильно, тим більше, якщо вживати її кожен ранок!

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *