Калина допоможе при цукровому діабеті

Калина при цукровому діабеті

Останнім часом засоби народної медицини стають не менш популярними, ніж препарати, що продаються в аптеці. Фітотерапія допомагає навіть при цукровому діабеті. Особливо дієвими виявляються засоби на основі калини.

Цукровий діабет буває двох типів. Перший тип називають «діабет молодих і тонких» (хворі не відзначають підвищення маси тіла), ним страждають переважно діти і дорослі у віці до 40 років. Другий тип зустрічається частіше, розвивається у людей після 40 років і головною його ознакою вважається ожиріння. Незалежно від типу захворювання відвари, витяжки і настої з кори та плодів калини вважаються одними з ефективних засобів боротьби з недугою.

У складі калини містяться речовини, здатні не тільки регулювати рівень цукру в крові, але і запобігати розвитку побічних недуг (відомо, що при хворобі страждають нирки, сітківка ока, серце). До того ж, в ягодах міститься мінімальна кількість фруктози, що робить її незамінною для діабетиків.

При цукровому діабеті в профілактичних цілях можна вживати свіжі ягідки калини, або соки та варення на їх основі. Однак, відомо кілька чудодійних рецептів фітозборів із додаванням плодів калини, які ефективно лікують настільки серйозне ендокринне захворювання.

Рецепти фітозборів на основі калини

Рецепт №1

Візьміть у співвідношенні 1:2:2:4 плоди калини, плоди ялівцю, насіння льону, листя чорниці. Столову ложку збору залийте склянкою гарячої води. Утримуйте на водяній бані протягом півгодини. Готовий відвар потрібно остудити, процідити.

Приймайте тричі на день по одній склянці.

Рецепт №2

У рівних пропорціях змішайте подрібнену кору калини, трави галеги лікарської, листя кульбаби, чорниці, брусниці та кропиви. Столову ложку збору залийте 1,5 склянками окропу і варіть протягом 5 хвилин, після закипання на повільному вогні. Охолоджений відвар процідіть.

Приймати відвар, приготований за цим рецептом, рекомендується кілька разів в день по 100 мл за півгодини до прийому їжі.

Рецепт №3

У рівних пропорціях змішайте кору калини, листя волоського горіха і м’яти перцевої, траву горця пташиного і галеги лікарської. Столову ложку фітозбору залийте 1,5 склянками окропу і варіть на повільному вогні протягом трьох хвилин з моменту закипання. Настояти відвар потрібно протягом 40 хвилин, після чого слід процідити.

Приймати відвар на основі калини потрібно три рази на день по 65 мл за 20 хвилин до прийому їжі.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *