Шипшина допоможе від аритмії

Малорухливий спосіб життя, зайва вага, паління, зловживання алкоголем та кавою, емоційне збудження – все це може стати наслідками аритмії. При такому стані, що характеризується порушеннями нормальної частоти роботи серця або періодичністю скорочень, ефективним засобом вважається відвар із шипшини.
Як готують відвар з шипшини?
Столову ложку сухих плодів шипшини потрібно промити, очистити від насіння і залити половиною літра окропу. Томити на помірному вогні потрібно протягом десяти хвилин. Охолоджений відвар із шипшини проціджують і додають в нього ложку натурального меду. Все перемішують. Приймати необхідно двічі на день за пів години до прийому їжі, по пів склянки.
Настій шипшини і глоду при аритмії
Ефективним засобом для лікування аритмії вважається настій шипшини і глоду. Приготувати його не складе труднощів. Пару столових ложок свіжих плодів шипшини засипають в термос. Запарюють двома склянками окропу, після чого настоюють протягом години. Після додають дві столові ложки свіжих плодів глоду і перемішують.
Увага: якщо для приготування настою ми вирішили використовувати сухі ягідки шипшини і глоду, то їх необхідно попередньо прокип’ятити 5-10 хвилин.
Приготований настій обов’язково необхідно випити протягом дня рівними порціями, бажано після їжі. Тривалість курсу – три місяці, після цього необхідно зробити місячну перерву і відновити лікування. Загальний курс становить один рік.
Далі про лікувальні властивості мати-й-мачухи.
Оцінити будь ласка статтю:
Часто бывает аритмия, обычно спасаюсь валерьяной, но отвар шиповника еще не пробовала, надо попробовать
А как думаете, отвар из шиповника с мёдом можно хранить после приготовления,, например, в холодильнике? Он же не потеряет свойств за день-два?
Мы всей семьей пьем чай с добавлением шиповника каждый день: это заряд витамина Ц, а также тонус всему организму!