Селен, в яких продуктах харчування?

Селен, в яких продуктах харчування?

Людський організм має прагнення до нормального функціонування, завдяки правильному харчуванні, а як відомо для цього необхідно безліч вітамінів і мікроелементів, в числі яких селен займає далеко не останнє місце. Він досить рідкісний, однак його користь для здоров’я – просто неоціненна.

Унікальні властивості селену дослідники відкрили не так давно. З’ясувалося, що цей елемент здатний попередити розвиток раку товстої кишки. Крім цього, він допомагає боротися із запальними процесами в організмі. Ще селен потрібен для нормальної роботи щитовидної залози він активізує утворення гормонів. А це важливо, адже при їх дефіциті людина відчуває себе пригніченою, млявою, погіршується стан шкіри і волосся.

Продукти, що містять селен. Серед м’ясних продуктів один з головних джерел селену – це яловичі нирки. Шматочок розміром з сірникову коробку здатний забезпечити добову дозу цього цінного мікроелементу.

Устриці – дорогий делікатес. Але це цілком зрозуміло, адже лише п’яти-шести штук достатньо, щоб наситити організм селеном на весь день.

Смак бразильського горіха подобається далеко не всім: багато знаходять його занадто прісним. Але, додавши один-два ядра в кашу або йогурт, можна заповнити недолік селену на цілу добу.

Наостанок слід наголосити, що надмірне вживання солодощів, особливо цукру, виводить селен з організму, тому такі як: шоколад, заварні тістечка тощо, краще скоротити в правильному харчуванні.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *