Шипшина при панкреатиті | Нова мода, краса і здоров'я!

Шипшина допоможе вилікувати панкреатит

Шипшина допоможе при панкреатиті.

Панкреатит або запалення підшлункової залози – страшне захворювання, яке при несвоєчасному лікуванні може призвести до летального результату. Сьогодні ми повідомимо про те, як може допомогти шипшина при панкреатиті.

Головним засобом лікування панкреатиту на основі шипшини є відвар. Висока ефективність відвару шипшини, при запаленні підшлункової залози, зумовлена його спазматичною дією, крім цього напій прискорює процес регенерації залози, знімає її запалення, а також насичує організм вітамінами (відомо, що в шипшині високий вміст вітамінів А, В, С, Е, Р, К). В шипшині містяться ще наступні корисні речовини: катехіни, флавоноїди, ефірна олія, цукри, макро і мікроелементи (у складі плодів шипшини виділяють калій, магній, кальцій, залізо, фосфор, марганець тощо).

Відвар шипшини при гострому панкреатиті

Залиймо 200 грамів сухих ягід шипшини літром гарячої води. Варитимемо так протягом 15 хвилин. Охолодимо.

Перед застосуванням відвар шипшини слід розвести кип’яченою водою в пропорції — один до одного, додавати цукор або інші підсолоджування не слід. Приймати по 1/4 склянки 3 рази в день.

Ще один спосіб приготування відвару шипшини

Залиймо склянкою гарячої (приблизно 80-90 градусів) води дві столові ложки подрібнених ягід шипшини. Поставимо на водяну баню і нагріємо чверть години. Дамо настоятися протягом 45 хвилин при кімнатній температурі. При панкреатиті приймати приготований за цим рецептом відвар шипшини потрібно за запропонованою вище схемою.

Відвар коренів шипшини при панкреатиті

Візьмемо 50 грамів коренів шипшини, почистимо їх і наріжемо невеликими шматками. Залиймо коріння шипшини склянкою води. Поставимо на вогонь і будемо покип’ятити 20 хвилин. Дамо відвару охолонути. Остиглий відвар рекомендується приймати по 2-3 ковтки, 3 рази в день.

Настій шипшини при хронічному панкреатиті в період ремісії

Сто грамів ягід шипшини засипмо в термос і залиймо літром гарячої, але не киплячої води. Залишмо настоюватися не менше ніж на дві години. Добова порція настою шипшини не повинна перевищувати 400 мл, розділити цей обсяг слід на 4-5 прийомів.

Які можуть бути обмеження?

Напої, в основі яких знаходиться шипшина, крім вже згаданих властивостей, надають також тонізуючу й імуноповишаючу дії. Однак необхідно строго дотримуватися дозування і не приймати сильно концентровані відвари, оскільки це може призвести до неприємних наслідків, а саме — спровокувати подразнення слизових оболонок внутрішніх органів і збільшити вироблення жовчі.

І звичайно ж, перш ніж почати лікування підшлункової залози засобами народної медицини, нехай навіть перевіреними не одним десятком років, слід проконсультуватися з лікарем, оскільки тільки він зможе визначити точне дозування і тривалість курсу лікування, спираючись на клінічну картину самого захворювання.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *