Зразкове меню дієти доктора Міркіна В.І.

Дієта доктора Міркіна - зразкове меню

Система дієти доктора В.І. Міркіна була розроблена ним з точки зору дієтології, так і психотерапії. Вона так само носить назву «Дієта винятків», крім рекомендацій по харчуванню, яке являє собою не стільки дієту, скільки передумову до ведення здорового способу життя, але і включає психологічні аспекти та нюанси зниження ваги.

Слідуючи методиці доктора Міркіна, необхідно дотримуватися кілька умов:

1. Визнати особисту відповідальність за свою фігуру.
2. Відчувати реальне бажання нормалізувати вагу.
3. Мати мотиви для зниження ваги, тобто, мотивацію.
4. Визначити свою ідеальну, бажану вагу, кількість зайвої ваги і терміни реалізації задуманого.
5. Побудувати нову модель харчової поведінки, привчити себе слідувати їй. Зробити правильне харчування звичкою.
6. Зробити перший крок.
7. Чітко слідувати обраному шляху.

Сама ж система харчування являє без вуглеводну дієту, втрата ваги досягає 7-10 кілограмів за місяць, залежно від початкової ваги. Враховуючи те, що система є не стільки дієтою, скільки чином здорового харчування, тривалість її може бути від одного місяця до необмеженого проміжку часу. Перевагами системи можна вважати те, що дієта не передбачає особливостей приготування; не приносить ніякого дискомфорту, в тому числі і почуття голоду – головне, не переїдати; в проміжках між основними прийомами їжі можна перекуси у вигляді 100 грамів овочів з 30% вмістом вуглеводів (капуста, буряк, редиска, болгарський перець, огірки, помідори).

Основні аспекти і рекомендації при дієті

Виключення полягають у тому, що слід:

  • у перших стравах необхідно виключати гущу, залишаючи тільки рідку складову — бульйон;
  • другі страви слід вживати без гарніру, тобто, виключно білок;
  • у третьому блюді необхідно виключити солодке.

Виключити з меню дієти також необхідно:

  • хліб і хлібобулочні вироби;
  • макаронні вироби;
  • крупи: манні, рисові, вівсяні, гречані, пшеничні, геркулесові, рисові;
  • цукор, цукерки, кондитерські вироби, шоколад, печиво;
  • крабові палички (які містять 10,8 грамів вуглеводів);
  • рибні консерви: печінку тріски, шпроти в маслі (висококалорійні);
  • з молочних продуктів: вершки, сметану, сир жирний, морозиво, сири які містять більше 40% жирності;
  • овочі: картоплю, зрілу квасолю, сухий горох, кукурудзу;
  • сирі фрукти: банани, черешню, фініки, горіхи, абрикоси, інжир;
  • сухофрукти;
  • жири та олії для намазування на хліб.

Зразкове меню дієти доктора Міркіна на день

На сніданок. Сир, або нежирний сир, відварене, смажене, запечене м’ясо або рибу, сосиски, сардельки, котлети – 100 грамів, або ж два яйця. Чай або кава без цукру.

В обід. Бульйон (без гущі), суп, борщ, тощо; 100 грамів м’яса або риби у будь-якому приготовленому вигляді, 130 грамів салату з овочів, крім бобових і картоплю. Шматок хліба, несолодкі соки або компот.

На вечерю. Сто грамів м’яса або риби, склянка кефіру 2,5% жирності.

І прислуховуйтесь до свого самопочуття і бажання до вживання тієї чи іншої страви, так як ця дієта може виявитися невдалою.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *