Черешні лікують подагру, і не лише її, а вишні?

Черешні лікують подагру, і не лише її, а вишні

Найбільше черешні полюбляють діти. Солодкі, соковиті ягоди освіжають і угамовують спрагу.
Своєю яскравістю зачаровують вишні. В них сполуки калію, магнію та фосфору, а також мікроелементи – залізо, бор, мідь, цинк і рубідій. Заліза в черешні трохи більше ніж у вишні. Отож їх застосовують при недокрів’ї. Свіжі черешні та вишні вважають також легким проносним засобом, особливо ефективним при звичних закрепах, пов’язаних з атонією кишечнику.

Завдяки значному вмістові різноманітних фенольних сполук вишні та темно-забарвлені сорти черешні корисні при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі та підвищеній проникності капілярів.

Черешні містять 80% води, велику кількість калію, вітаміни А, C та групи В, багато мінеральних сполук. До того ж, мають особливі речовини, які лікують подагру. Це давно відомо у народній медицині. У Франції протягом століть черешню споживають при подагричних артритах.

«Черешнева курація» була в пошані в римських легіонерів. Згодом цей метод лікування поширився у тогочасній Галлії. Вживання ягід по пів кілограма щодня протягом літнього сезону вважалося достатнім на курс лікування.

І нині подагричний артрит – найпоширеніше захворювання кісток і суглобів, а лікуванню піддається важко. Лише застосовуючи спеціальні дієти, займаючись регулярно гімнастикою, можна поліпшити стан здоров’я.

У хворих після шести тижневого лікування відповідною дієтою зникали набряки рук,а після трьох місяців від хворого місця не залишилось ніякого сліду. До речі, немає ніякого значення, чи споживати ягоди свіжими, чи в компотах,чи навіть сік. Проти подагричну дію мають як вишні, так черешні.

Слід звернути особливу увагу на «ревізію харчування». Майже всі хворі на подагричний артрит свідчать про нестачу в їхньому раціоні вітамінів групи В, а також вітаміну С. Тому необхідно в достатній кількості споживати вітаміномісткі продукти, а також ті, які багаті на кальцієві сполуки, білки (наприклад, гарбузове насіння). Повністю виключається алкоголь.

Слід врахувати й те, що вишні та черешні дуже багаті на сполуки йоду (у 100 г вишні міститься-330, черешні – 274, в той час як у лимонах її лише 80 мікрограмів).

Отож і тим, у кого хвора щитовидна залоза, також потрібно їсти якомога більше черешень та вишень.

Черешні та вишні мають і протизапальну дію. Хворі, які страждали на запалення сечовивідної системи, мучилися частими, інколи болючими покликами на сечовипускання після вживання черешні й вишні, компотів, соків із них виліковувалися.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *