Корисне харчування для жінок в осінній період

Корисне харчування для жінок в осінній період.

Осінь, як і інші пори року, вимагає внесення коригувань до харчування. Напевно всі бажають, незважаючи на прохолодний період, уникнути набору зайвої ваги і намагаються не позбавити організм необхідних для нормальної роботи вітамінів. Пропонуємо ознайомитися з особливостями харчування жінок в осінню пору року.

Деякі вітаміни відкладаються організмом «про запас», тобто ними можна запастися влітку або ранньої осені, коли харчуватися свіжими овочами та фруктами, як правило, не проблематично. Ось чому фахівці в області харчування настійно рекомендують вводити в раціон більше фруктів і овочів в їх природний сезон, особливо при вагітності.

Але запаси деяких вітамінів потрібно поповнювати завжди. Серед них – важливий для забезпечення нормальних процесів життєдіяльності вітамін С. Оскільки організму в пізній осінній період його особливо не вистачає, то рекомендується включити в раціон цитрусові (апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони тощо). З овочів ж цей вітамін можна «зачерпнути» у квашеній капусті. Знаходяться в ній речовини, які позитивно впливають на мікрофлору кишечнику. Так що радимо заготувати цю (не тільки смачну, але і корисну) страву заздалегідь.

Як правило, гостро відчувається жіночим організмом у холод і нестача вітаміну В. Особливо гостро брак цього вітаміну відчувається в організмі людей, які часто вживають солодощі і різні рафіновані продукти. А тому осіннє здорове харчування – ще важливіше, ніж в інші періоди року. Щоб заповнити запаси різних вітамінів групи В додавайте до свого раціону печінку, м’ясо і яйця (тобто продукти, що мають тваринне походження).

Також, для того щоб поповнити запаси різних вітамінів в осінній період, і менше втрачати цих корисних речовин, фахівці в області харчування рекомендують вживати менше хлібобулочної продукції, а також макаронів з «м’яких» сортів пшениці. Звичайно, ніякої користі організму не принесуть і солодкі газовані напої. Їх краще замінити соками, приготованими в домашніх умовах.

Також жінкам (втім, не завадить це і представникам сильної статі) рекомендується ввести в раціон буряк (як свіжому, так і у вареному вигляді), моркву, броколі, червоний перець, оливкову олію. Ці продукти є “наповнювачами” вітамінів. Ще восени варто вживати сухофрукти, які містять не тільки багато вітамінів, але і різні мікроелементи.

Для забезпечення організму великою кількістю вітамінів, так і для збереження фігури, дієтологи рекомендують вибирати самі щадні способи термічної обробки їжі. При можливості готувати її на пару. А якщо варити, то потрібно кидати продукти вже в киплячу воду. Це збереже більше корисних компонентів.

Якщо контролювати своє харчування і стежити за наявністю у раціоні корисних продуктів, то восени можна цілком уникнути авітамінозу і пережити прохолоду практично без втрат організмом вітамінів і інших корисних речовин, які йому так необхідні.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *