Користь і шкода натурального йогурту

Користь і шкода натурального йогурту

Багаті поживним білком ласощі не просто допомагають втамувати голод, а чинять на наш організм великий позитивний вплив. Користь і шкода натурального йогурту відрізняється високою концентрацією кальцію, полягає в здатності зміцнювати кісткову тканину. Крім того, вживання продукту допомагає знизити вагу, він по праву вважається дієтичним із-за низького вмісту калорій. Вхідні в нього амінокислоти спалюють жири, а кальцій нейтралізує дію гормону кортизолу, який сприяє збільшенню ваги і робить м’язи живота в’ялими.

Дослідження вчених підтверджують, важлива користь натурального йогурту полягає в нейтралізації шкідливих бактерій, які викликають кишкові інфекції. Ласощі збагачені активними мікроорганізмами пробіотиками, які знищують хвороботворні штами.

Істотна користь натурального йогурту для здоров’я полягає в здатності зміцнювати імунну систему і регулюванні функцій ШКТ. Його рекомендують людям, які страждають діареєю та метеоризмом, вживати протягом як мінімум двох тижнів.

Крім цього, продукт збагачений вітамінами. Користь натурального йогурту, як важливого джерела фосфору, калію, рибофлавіну, йоду, цинку і вітаміну 5, полягає в здатності підвищувати опірність організму хворобам і інфекціям. Крім того, в ньому міститься вітамін В12, який зміцнює нервову систему і регулює функції кровотворення.

Недавні експерименти спростували думку про те, що існує шкода натурального йогурту для людей з непереносимістю лактози. Кисломолочні ласощі не призводять до розладу кишечника і алергічних реакцій.

На жаль, є певна шкоду натурального йогурту, із-за додавання в деякі його різновиди великої кількості цукру, що призводить до збільшення ваги. Такий недолік необхідно дивитися на упаковці, тим людям, які схильні до ожиріння.

Шкода натурального йогурту може виникати внаслідок вмісту у його складі консервантів і ароматизаторів, які так люблять додавати в продукт сучасні виробники. У гонитві за збільшенням термінів придатності, в ласощі стали додавати найсильніші консерванти, які чинять негативний вплив на організм. Фахівці рекомендують не купувати йогурт, який може довго зберігатися, в ньому гинуть позитивні бактерії, і продукт не приносить користі для здоров’я.

Користь і шкода натурального йогурту в основному залежать від вхідних в його склад інгредієнтів. Крім багатого вітамінного комплексу і високого вмісту кальцію він, за твердженням лікарів, регулює артеріальний тиск, а завдяки вітаміну Д, ласощі служать хорошою профілактикою остеопорозу. Його рекомендують вживати дітям і жінкам в період менопаузи. До того ж, важливим аргументом на користь необхідності включення йогурту в свій щоденний раціон служить твердження ескулапів про те, що продукт позитивно впливає на функції травлення і регулює баланс мікроорганізмів у кишечнику.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *