Застосовуйте правильне харчування!

Застосовуємо правильне харчування.

Сучасні дієтологи пропонують величезну кількість варіантів правильного харчування. Від усього цього достатку дуже просто розгубитися. Пропонуємо розглянути найновіші та найпопулярніші способи і визначитися з тим, що ідеально підходить, кілька простих способів почати правильно харчуватися.

Червоне вино

Якщо не можете повністю відмовитися від алкоголю, вибирайте тільки червоне і справжнє вино. У ньому міститься натуральний фітоалексин, що виділяється деякими рослинами в якості захисної реакції проти бактерій і грибів. Виявляється, його антиоксидантні властивості допомагають зменшити ризик виникнення серцевих захворювань і пухлин, а також знизити рівень цукру в крові.

Омлет або тофу?

Тофу, який останнім часом став популярний у всьому світі, виявився не таким вже нешкідливим. У цьому продукті міститься дуже багато сумнівною сої, яка є генетично модифікованою культурою. Крім того, в тофу присутні фітоестрогени, які пов’язані з розвитком раку молочної залози. Із такими новинами яйця виглядають набагато вигідніше. У них багато високоякісного білка, необхідного жиру, різних груп заліза, а також вітамінів, мінералів і каротиноїдів.

Салат

Незважаючи на те, що супи – теж відмінний варіант, ми рекомендуємо вибрати салат. У ньому міститься багато натуральних, свіжих і корисних продуктів, а ось склад супу не завжди можна контролювати. Навіть якщо ви готуєте суп самі, а не з напівфабрикатів, процес термічної обробки змінює продукти до невпізнання і позбавляє їх корисних властивостей.

Кола

Що вибрати – звичайну або дієтичну колу? Насправді відповідь одна: краще взагалі відмовитися від цих напоїв. У звичайній колі міститься шкідливий кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, а в дієтичної – підсолоджувач аспартам. Обидва ці продукти негативно впливають на людський організм.

Мигдальне, соєве або знежирене?

Ключовим моментом у виборі є необхідність переконатися, що ви п’єте органічне, а не знежирене молоко. Краще всього зупинитися на мигдалевому або конопляному, тому що вони багаті каррагинанами, необхідними вітамінами і мінералами. Але найголовніше – таке молоко простіше засвоюється травною системою, так як не містить лактозу.

Чіпси

Чіпси – не найкорисніша їжа, тому що вони погано перетравлюються і можуть викликати зневоднення. Однак іноді нам все-таки хочеться похрумтіти, тому рекомендуємо вам вибирати чіпси з капусти-кейл. У поєднанні з оливковою олією вони не стають корисними, але хоча б, не чинять сильного негативного впливу на організм.

Соки

Тут все дуже індивідуально. Головне пам’ятати, що такі продукти, хоч і містять безліч поживних та корисних речовин, а також добре засвоюються, але не дають нам можливості жувати. Так, це дуже важливо, так як слина, що виділяється при жуванні, незамінна для розщеплення цукру, якого в соках дуже багато. Не замінюйте тверду їжу рідкою, а приймайте те, що вам найбільше подобається в якості перекусу.

Який хліб вибрати?

Хліб дуже важливий для повноцінного і здорового раціону. Проте варто серйозно задуматися, щоб вживати в їжу тільки свіжоспечений хліб. Якщо у вас немає алергії на клейковину, вибирайте цільно-зернові сорти, в яких мало консервантів.

Напої

Не варто забувати, що наше тіло складається в основному з води, тому важливо вживати щодня достатню кількість рідини. Саме час згадати про чайний гриб, в якому багато корисних для травлення пробіотиків і амінокислот, що розщеплюють цукор та які забезпечують людське тіло потрібною кількістю вологи.

Наостанок. Не забувайте застосовувати розвантажувальні дні!

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *