Рисовий розвантажувальний день

Розвантажувальні дні на рисі

Розвантажувальні дні для багатьох – справжня допомога, особливо після великого застілля. Вони допомагають зняти навантаження з травної системи, ліквідувати отримані калорії і повернути в норму обсяг шлунку, що дозволить уникнути переїдання надалі. Рисовий розвантажувальний день сьогодні особливо популярний.

Як провести рисовий розвантажувальний день?

Існують різні варіанти такого «розвантаження». Одним з них є день на рисі і яблуках. Для цього необхідно протягом трьох днів вимочувати 100 грамів рису, періодично промиваючи воду. Потім цей рис потрібно зварити без солі і розділити на три порції: сніданок, обід та вечерю. На додаток до рисової крупи дозволяється з’їсти пару середніх яблук. Такий рисовий розвантажувальний день відмінно підходить для схуднення, оскільки добове споживання калорій мінімальне, а яблука і рис дуже легко засвоюються організмом. Також дуже ефективним вважається рисовий розвантажувальний день, який рекомендують відомі дієтологи. Потрібно з’їдати по 150 грамів відвареного рису кожні дві години. Перший прийом їжі повинен бути в 08-00 годин, а останній о 18-00 годині. У перервах між харчуванням рекомендується пити не газовану воду або зелений чай без цукру.

Інший розвантажувальний день розроблений дієтологами. Ще з вечора потрібно замочити 250 грамів рису, вранці ретельно його промити, залити окропом (одну частини рису, дві частини окропу) і варити 15 хвилин. Вважається, що саме такий спосіб приготування допомагає зберегти максимум корисних речовин. Готовий рис розділяють на шість рівних порцій і з’їдають їх протягом дня. Тільки пам’ятайте, що останній прийом їжі повинен бути не пізніше двадцятої годин. Крім цього за день потрібно окремо від рису з’їсти три чайних ложки натурального меду, а також випити не менше 2,5 літрів не газованої води.

Основні принципи розвантажувальних днів на рисі

Щоб рисовий розвантажувальний день приніс максимум користі, потрібно дотримуватися наступних правил:

  • намагайтеся вибирати золотистий, коричневий рис або рис басматі, саме в цих видах найбільше корисних сполук;
  • рис слід вживати без солі та інших приправ;
  • пам’ятайте, що у готову кашу можна додавати вершкове масло, тому що однією з цілей розвантажувального дня є мінімальне споживання калорій.

Нарешті, не починайте день на рисі, якщо самопочуття або настрій підводять, в такому випадку відкладіть розвантажувальний день до кращих часів.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *