Приборкаємо свій апетит

Приборкаємо свій апетит правильно

Це не жарти. Їмо ми абищо і абияк. І не тільки тому, що з продуктами сутужно а і через своє невігластво. Хоча нічого нового у тому, про що йтиметься далі, нема, бо нове, як відомо, давно забуте старе. Отож, пропонуємо вашій увазі декілька різних поглядів на проблему раціонального харчування.

Ідея натурoпатії – натурального харчування та сироїдіння, вважає відомий психолог Володимир Леві, базується на здоровому глузді: у невігластві нашому розумніше довіряти природі, ніж цивілізації. Її основи близько до методів лікування, визнаних основоположниками медицини Гіппократом та Авіценною. У всі часи дієтологи вирішували чотири основні питання:

  • як;
  • коли;
  • скільки;
  • що саме ти?

Ось кілька порад вчених-натуропатів:

Стомленій людині слід хвилин із десять відпочити перед тим як сісти за стіл.

Не можна їсти перед роботою чи відразу ж, по її завершенні; коли людина змерзла чи перегрілася; коли вона стурбована, переповнена страхом чи гнівом, якщо почувається хворою; доки нема відчуття голоду.

Їсти слід із задоволенням, так піде все на користь.

Якщо бракує часу, краще зовсім не сідати до столу й пропустити якийсь із прийомів їжі – погано пережована й змочена слиною їжа тільки зашкодить організму.

Кожен шматочок їжі слід добре прожовувати принаймні до 30 разів.

Їсти й пити водночас забороняється.

Та основне, що треба пам’ятати: продукти діляться на НЕСУMICHI та СУMICHI.

Ось кілька несумісних: хліб – м’ясо (а який чудовий бутерброд!), картопля-м’ясо (ніби пісна картопля нам смакує і як тоді бути із зразами?), каша – молоко (а як же дід та баба, які жили – були й їли»…?).

Виявляється, крохмаль і білки по-різному перетравлюються: перший – за допомогою лугу (та ж спина), другі – завдяки пепсину (кислоти).

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *