Печений гарбуз і його користь

Про користь печеного гарбуза

У гарбузі є всі необхідні хімічні елементи для нашого організму. Дієтологи рекомендують включати його в свій раціон, так як гарбуз містить в собі всього 22 ккал на 100 грамів і є дієтичним продуктом. Це прекрасне джерело каротину і вологи (води), з якої на 90% складається гарбуз. Основні мікроелементи, що містяться в ньому — це магній, калій, кальцій і фосфор, всі вони потрібні нам для підтримки хорошого імунітету.

Особливу увагу варто приділити запасу вітамінів. Саме завдяки їм гарбуз стає для нас необхідним джерелом важливих компонентів, що беруть участь у всіх процесах організму. Більшу частину хімічних елементів становить вітамін бета-каротин, який захищає нас від шкідливих речовин. Також в гарбузі є вітаміни РР, Е, В1, В2 і В12.

Страви з гарбуза дуже різноманітні, і кожен може підібрати для себе саму смачну і просту. Одним з поширених способів приготування гарбуза є запікання в духовці. Велику користь для організму людини разом із запеченим гарбузом надає мед. Крім нього туди можна додати цукор або пряні трави.

Користь печеного гарбуза

Гарбуз містить в собі велику кількість вітаміну А, який впливає на здоров’я наших очей, покращує зір і захищає від хвороб.

При схудненні гарбуз можна додати в раціон, оскільки завдяки йому ми зможемо підтримувати організм достатньою кількістю важливих хімічних елементів, не боячись набрати зайві кілограми.

Для тих, хто страждає порушенням травлення, гарбуз буде необхідний із-за високого вмісту клітковини, яка допомагає їжі перетравлюватися. Завдяки своїм чудовим властивостям вона виводить шлаки з організму, очищає і нормалізує сольовий баланс.

Із-за високого вмісту вітаміну С, гарбуз відмінно захищає від простудних захворювань і допоможе впоратися з безсонням.

Дуже часто цей чудовий овоч стали використовувати в косметології, оскільки властивості гарбуза благотворно впливають на шкіру, змушуючи клітини регенеруватися швидше.

Незважаючи на всю користь печеного гарбуза, він також може завдати шкоди при певних захворюваннях.

Протипоказання, щодо вживання печеного гарбуза

Про користь печеного гарбуза в духовці можна говорити дуже багато, але і про шкоду для людей із захворюваннями шлунка, і не тільки, потрібно знати. Відмовитися від гарбуза потрібно тим, у кого:

  • кишкові кольки;
  • гастрит з низькою кислотністю;
  • підвищений цукор у крові;
  • порушення кислотне-лужного балансу в шлунку.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *