Продукти для підвищення гемоглобіну

Які продукти підвищують гемоглобін?

Щоб бути здоровим, для початку потрібно правильно харчуватися – ця істина відома всім. А правильне харчування передбачає вживання продуктів, які містять усі потрібні для організму людини речовини, виключаючи шкідливу їжу. Взимку, наприклад, потрібно подбати про наявність у своєму раціоні продуктів, які підвищують гемоглобін. Він засвоюється у багато разів краще саме з їжі, а не з лікарських препаратів, як переважно буває.

Продукти, що підвищують гемоглобін

Гемоглобін – складний білок, при відсутності якого червоні кров’яні тільця не справляються з ключовими функціями. Він забезпечує клітини організму потрібною кількістю кисню, за рахунок чого вони можуть дихати. Зростаюче безсилля, сонливість і регулярні запаморочення – перші тривожні ознаки, які сигналізують про необхідність споживання продуктів для підвищення гемоглобіну.

За допомогою яких продуктів харчування можна підвищити рівень гемоглобіну?

Як не дивно, але проблема відсутності в нашому раціоні продуктів, які підвищують гемоглобін, обумовлена виключно незнанням. Давайте ознайомимося із звичними кожному з нас залізовмісними продуктами, які є головними «рятувальниками» у боротьбі зі зниженим гемоглобіном.

Яловича печінка містить гемове залізо, необхідне для утворення гемоглобіну. Крім цього, в печінці є безліч речовин, які дозволяють залозам, як можна краще засвоїтися, наприклад, кальцій, мідь і вітамін С.

Яловиче м’ясо, практично не уступає печінці за кількістю заліза. Великий плюс, що яловичина збагачена цинком, і в ній майже немає прошарків жиру.

Скумбрія і горбуша. Ці риби дуже корисні для дітей, майбутніх і молодих мам в період лактації. Крім заліза, вони містять в себі поліненасичені кислоти, що оберігають організм від багатьох хвороб, в тому числі і від онкологічних.

Морква. Салат з натертої моркви і зелених яблук, приправлений цукром, підійде для підняття гемоглобіну у найменших дітей. А морквяний сік стане відмінною альтернативою ранковому сніданку з печеними булочками і ковбасою.

Гречка. Хоча існує безліч суперечок про краще засвоєння заліза із джерел тваринного походження, а не з рослинного, але все ж гречка законний лідер у піднятті гемоглобіну. Причому треба не просто вживати гречану кашу, але і готувати біологічно активну добавку, що складається з гречаного борошна, меду і горіхів. Якщо кожен день приймати цю суміш по одній-дві ложки, то можна на довгі роки вберегти своє здоров’я.

Суниця і полуниця. Ніхто не зможе встояти перед таким смачним лікуванням, єдиний недолік в сезонності.

Зелені яблука. В принципі, червоні і жовті плоди теж відносяться до продуктів, які підвищують гемоглобін, але в меншій мірі.

Буряк. Тертий і сирий, сам по собі і в складі салату – буряк хороший в будь-якому вигляді. Розведений буряковий сік, за умови, що його приймати регулярно, також позбавить від анемії.

Морська капуста, що має не одну позитивну якість: крім того, що підвищує гемоглобін, ще й поповнює дефіцит йоду.

Шипшина. Дозрілі ягоди слід залити киплячою водою і пити отриманий настій замість чаю, що корисно і для зміцнення імунітету.

Це лише малий список продуктів, які підвищують гемоглобін. Погодьтеся, більшість з них входить в повсякденний раціон, тільки не в тому вигляді, в якому необхідно. Тому потрібно переглянути свої погляди на звичне харчування.

Оцінити будь ласка статтю:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оцінки відсутні)
Loading...

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *