Як схуднути на яєчних жовтках?

Куряче яйце – знайомий і звичний більшості з нас продукт, оточений безліччю суперечок і суперечливих думок щодо його дієтичних властивостей. Одні дотримуються думки, що вживання курячого жовтка в якості дієтичного продукту абсурдно. Інші ж, навпаки, наочно демонструють ефективні способи, як схуднути на яєчних жовтках. Щоб розвіяти сумніви, давайте розглянемо, чи така дійсно дієва яєчна дієта і в чому секрет її ефективності.
Яєчні жовтки: плюси і мінуси
Яйця є одними з основних поживних продуктів, які поставляють в організм легко засвоюваний натуральний білок. Вони містять цілий комплекс кислот, жиророзчинних вітамінів, макро і мікроелементів, які забезпечують нормальне функціювання різних систем організму. Цей фактор і є основною причиною включення яєць до складу більшості низько-калорійних дієт.
Середня вага яйця становить близько 60 грам, з яких на частку жовтка виходить близько 17 грамів.
Незважаючи на малий обсяг і вагу, жовток має безліч корисних властивостей, основні серед яких:
- лецитин і біотин – елементи, які допомагають регулювати розподіл жирової тканини і відповідають за нормальне функціонування печінки та жовчовивідних шляхів;
- входить до складу жовтка мелатонін — важливий для побудови нових клітин, який відіграє провідну роль у процесі омолодження;
- лютеїн — покращує стан шкірних покривів і підвищує витривалість організму, що особливо актуально при комбінуванні дієти з вправами;
- жовток є постачальником кислот Омега-3 і Омега-6, які виступають потужними антиоксидантами і допомагають ефективно боротися із надлишковими кілограмами.
Крім корисних речовин жовток містить насичені жирні кислоти, які є “будівельним матеріалом” для холестерину. Людям, страждаючим серцево-судинними захворюваннями, варто обмежити себе у вживанні цього продукту.
Базове меню яєчної дієти
Яєчна дієта відноситься до числа швидких і низько-вуглеводних, оскільки при правильному підході дозволяє скинути за тиждень до 10 кг без шкоди власному здоров’ю. Принцип її дії заснований на тому, що одночасно з обмеженням зниження м’язової маси запускається процес спалювання жиру. Незаперечною перевагою її є те, що відчуття ситості може зберігатися до 3-4 годин.
Дієта передбачає щоденне вживання в раціон по 3-4 яйця виключно у відвареному вигляді. Смаження значно збільшує і без того високу енергетичну цінність продукту. Щоб швидко і надовго схуднути на яєчних жовтках, слід максимально збалансувати раціон. До складу меню повинні входити фрукти і овочі, кисломолочні продукти, а також м’ясо риби та птиці.
На зниження ваги позитивно позначається і комбінування яєць з цитрусовими плодами, такими, як грейпфрут або апельсин. Під дією лимонної кислоти прискорюється енергетичний обмін, стимулюючи тим самим зниження ваги. Щоб нейтралізувати кислотну середу, створювану цитрусовими в шлунку, варто більше вживати лужної мінеральної води.
Курс може становити від 5 до 7 днів. Для посилення ефекту бажано давати організму фізичні навантаження: виконувати ранкову гімнастику, більше гуляти, займатися активними видами спорту.
Досягнувши бажаного результату, можна поступово повертатися до звичного меню, доповнюючи дієтний раціон новими продуктами. Для закріплення ефекту після кількох днів відпочинку цикл бажано повторити.
Оцінити будь ласка статтю: