Як схуднути на яєчних жовтках?

Дієта та яйця.

Куряче яйце – знайомий і звичний більшості з нас продукт, оточений безліччю суперечок і суперечливих думок щодо його дієтичних властивостей. Одні дотримуються думки, що вживання курячого жовтка в якості дієтичного продукту абсурдно. Інші ж, навпаки, наочно демонструють ефективні способи, як схуднути на яєчних жовтках. Щоб розвіяти сумніви, давайте розглянемо, чи така дійсно дієва яєчна дієта і в чому секрет її ефективності.

Яєчні жовтки: плюси і мінуси

Яйця є одними з основних поживних продуктів, які поставляють в організм легко засвоюваний натуральний білок. Вони містять цілий комплекс кислот, жиророзчинних вітамінів, макро і мікроелементів, які забезпечують нормальне функціювання різних систем організму. Цей фактор і є основною причиною включення яєць до складу більшості низько-калорійних дієт.

Середня вага яйця становить близько 60 грам, з яких на частку жовтка виходить близько 17 грамів.

Незважаючи на малий обсяг і вагу, жовток має безліч корисних властивостей, основні серед яких:

  • лецитин і біотин – елементи, які допомагають регулювати розподіл жирової тканини і відповідають за нормальне функціонування печінки та жовчовивідних шляхів;
  • входить до складу жовтка мелатонін — важливий для побудови нових клітин, який відіграє провідну роль у процесі омолодження;
  • лютеїн — покращує стан шкірних покривів і підвищує витривалість організму, що особливо актуально при комбінуванні дієти з вправами;
  • жовток є постачальником кислот Омега-3 і Омега-6, які виступають потужними антиоксидантами і допомагають ефективно боротися із надлишковими кілограмами.

Крім корисних речовин жовток містить насичені жирні кислоти, які є “будівельним матеріалом” для холестерину. Людям, страждаючим серцево-судинними захворюваннями, варто обмежити себе у вживанні цього продукту.

Базове меню яєчної дієти

Яєчна дієта відноситься до числа швидких і низько-вуглеводних, оскільки при правильному підході дозволяє скинути за тиждень до 10 кг без шкоди власному здоров’ю. Принцип її дії заснований на тому, що одночасно з обмеженням зниження м’язової маси запускається процес спалювання жиру. Незаперечною перевагою її є те, що відчуття ситості може зберігатися до 3-4 годин.

Дієта передбачає щоденне вживання в раціон по 3-4 яйця виключно у відвареному вигляді. Смаження значно збільшує і без того високу енергетичну цінність продукту. Щоб швидко і надовго схуднути на яєчних жовтках, слід максимально збалансувати раціон. До складу меню повинні входити фрукти і овочі, кисломолочні продукти, а також м’ясо риби та птиці.

На зниження ваги позитивно позначається і комбінування яєць з цитрусовими плодами, такими, як грейпфрут або апельсин. Під дією лимонної кислоти прискорюється енергетичний обмін, стимулюючи тим самим зниження ваги. Щоб нейтралізувати кислотну середу, створювану цитрусовими в шлунку, варто більше вживати лужної мінеральної води.

Курс може становити від 5 до 7 днів. Для посилення ефекту бажано давати організму фізичні навантаження: виконувати ранкову гімнастику, більше гуляти, займатися активними видами спорту.
Дієта - яйця.
Досягнувши бажаного результату, можна поступово повертатися до звичного меню, доповнюючи дієтний раціон новими продуктами. Для закріплення ефекту після кількох днів відпочинку цикл бажано повторити.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *