Яєчна дієта на чотири тижні – меню

Яєчна дієта на 4 тижні - раціон і зразеове меню

Яєчна дієта набуває все більше нових прихильників в усьому світі. Яйця – досить низькокалорійний продукт (в одному яйці міститься приблизно 80-100 калорій), але при цьому вони дають відчуття ситості. Останні дослідження вчених показують, що якщо б людина отримала ту ж саму кількість калорій, наприклад з бутербродів, то відчуття голоду настало б набагато раніше. Яйця засвоюються організмом на 98%, отже, практично не залишається різних шлаків. Для швидкого та кращого засвоєння їх слід готувати не круто.

Також варто відзначити, що яйця володіють великим набором корисних елементів, мінералів і вітамінів. В них міститься цинк, марганець, калій, кальцій, залізо, фосфор а також вітаміни А, Е, Д, К. Присутність ніацину покращує живлення мозку. До мінусів яєчної дієти можна віднести підвищення так званого «поганого» холестерину, хоча яєчний холестерин надходить в людський організм разом з лецитином і вважається найменш шкідливим.

Плюс цієї дієти – споживання фруктів і овочів, що містять рослинну клітковину і натуральні антиоксиданти. Яєчна чотиритижнева дієта вважається дуже ефективною. За час її дотримання можна швидко схуднути і скинути від 10 до 20 кілограм – це залежить від кількості зайвої ваги. Ця дієта ґрунтується на хімічних реакціях, що протікають всередині організму, а тому дуже важливо дотримуватися режиму. Якщо випадково не дотрималися меню і вжили які-небудь заборонені продукти, то дієту краще припинити.

Зразкове меню яєчної дієти на чотири неділі

Всі сніданки на першому тижні повинні складатися з половинки грейпфрута (при бажанні можна замінити апельсином) і пари варених яєць.

Обіди першого тижня складаються з наступних продуктів: понеділок – дозволені фрукти в будь-якій кількості, вівторок – зварене без солі куряче філе, середа – трохи бринзи, 2 томата, тост із хліба (цільно-зернового). Четвер – не заборонені фрукти (скільки завгодно), п’ятниця – овочевий салат і два варених яйця, субота – знову фрукти, неділя – салат зі свіжих овочів, відварене куряче філе.

Вечері на першому тижні наступні: понеділок – відварне нежирне м’ясо, вівторок – овочевий салат і два варених яйця, середа – м’ясо (варене), четвер – овочевий салат і м’ясо на грилі. Вечеря в п’ятницю – два томати, риба на пару або грилі, через годину можна з’їсти цілий грейпфрут, в суботу – овочевий салат (бажано з листових овочів) і приготоване на грилі нежирне м’ясо. Недільний обід включає в себе варені овочі (крім картоплі).

Сніданки другого тижня аналогічні сніданкам першого тижня.

Обіди: понеділок – овочевий салат, два варених яйця, вівторок і середа – листовий салат риба або м’ясо на грилі, четвер – трохи варених овочів, невеликий шматочок бринзи, два варених яйця, п’ятниця – морепродукти чи риба (варені або на грилі). Субота – листовий салат і нежирне м’ясо, приготоване на грилі, через годину один грейпфрут, неділя – пара свіжих томатів, відварне куряче філе, через годину грейпфрут.

Вечері на другий тиждень: понеділок, вівторок, середа – один грейпфрут і два варених яйця, четвер і п’ятниця – два варених яйця, субота – фрукти. Недільний обід повинен складатися з двох томатів, відвареного філе курки і одного грейпфрута, з’їденого через годину.

Третій тиждень дієти являє собою виключно моно-дієтичні дні. У понеділок можна їсти тільки фрукти, протягом вівторка слід вживати свіжі овочі, у середу потрібно харчуватися або відварними овочами або фруктами (на вибір). Раціон четверга становить риба і салат з овочів (бажано листових). В п’ятницю можна їсти тільки відварне філе курки, в суботу і неділю дозволено харчуватися одним видом фруктів на вибір, наприклад ківі або яблуками.

Для четвертого тижня дієти береться щоденний набір продуктів, які можна вживати в будь-який час.

Понеділок – 200 грам відвареного філе курки, один грейпфрут і апельсин, 200 грам риби (відвареної), свіжий овочевий салат.

Вівторок – 2 хлібних тости (цільно-зернових), 4 фрукта на вибір, салат з огірків і томатів.

Середа – 2 тости, по 2 грейпфрута і апельсина, знежирений сир – 100 грам, варені овочі – 200 грам, два томата.

Четвер – відварене філе курки, салат з 2 томатів та 2 огірків, один грейпфрут і апельсин.

П’ятниця – овочевий салат з томатів, листових овочів і огірків, два варених яйця, грейпфрут.

Субота – тост з цільно-зернового хліба, 100 грам бринзи або знежиреного сиру, один огірок, 200 грам відвареного курячого філе.

Неділя – 2 томата,1 грейпфрут і апельсин, овочів – 200 грам, відварної риби – 150 грам, один тост хліба (цільно-зернового).

Для яєчної дієти існує кілька рекомендацій: у день слід випивати близько 2-х літрів води, яйця, якщо вони набридли, можна замінити знежиреним сиром, починати дієту обов’язково потрібно з меню понеділка, при виникненні запору можна збільшити кількість свіжих овочів, не можна вживати манго, виноград, банани, фініки. Після виходу з дієти слід обмежити в своєму раціоні їжу, що містить рафінований цукор.

Яєчна дієта протипоказана людям з алергією на яйця, а також із захворюваннями судин, нирок і серця. Перед початком дієти потрібна консультація лікаря.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *