Зелений чай і його користь

Зелений чай і його користь

Турбота про здоров’я стала особливо актуальною останнім часом. В наш світ, коли екологія підриває організм, коли у вічному нон-стоп режимі втрачаєш енергію і життєві ресурси. Та й на прилавках в магазинах товар в основному напханий далеко не корисними елементами. Навіть розрекламовані продукти бувають не такими корисними, як про них говорять по телевізору. Тому тільки від людини залежить, чи буде вона здоровою. А для цього в першу чергу треба уважно ставитися до харчування. Адже те, що ми їмо, п’ємо, позначається на нашому організмі.

Здавалося б, часом прості продукти можуть зіграти важливу роль, зміцнюючи здоров’я людини. Взяти хоча б зелений чай! Так, не чорний, а зелений, так як саме він є важливим елементом, що підтримує хороше самопочуття. Зелений чай допомагає людині бути активною, добре виглядати і сприяє схудненню. До речі, охочим скинути зайві кілограми рекомендують його вживати.

Є цілий список хвороб, які допомагає запобігти зелений чай. Навіть при такому страшному недугу, як рак, лікарі радять вживати цей диво-напій. Корисний він і гіпертонікам. Чай перешкоджає розвитку атеросклерозу і потовщення артерій.

Хворим на діабет необхідно випивати мінімум по 6 чашок зеленого чаю в день протягом 8 тижнів. Тоді рівень цукру в крові знизиться на 15-20 %.

А взяти хоча б китайців, які славляться тривалістю життя. Вони тому і п’ють зелений чай, що він продовжує життя. Справа в тому, що ферменти, які містяться в зеленому чаї, зміцнюють серце, сприяють вбирати в організм всі вітаміни, що надходять з їжею, а також знімають стрес, який так згубно діє на нашу нервову систему, підриваючи здоров’я. Ось і секрет довголіття – чим більше чашок цього напою в день людина п’є, тим більше у неї шансів дожити до похилого віку, причому відчувати себе не як розбите корито, а бадьоро і міцно. Звичайно, важливо ще при цьому приділяти увагу фізичним навантаженням. Від них залежить якість нашого життя. Головне, дотримуватися деяких правил.

Що ж це за диво-фермент, який міститься в зеленому чаї і допомагає впоратися з багатьма недугами? А називається він теанін. Саме він допомагає організму розслабитися, заспокоїтися, зарядити енергією. Це відчувається навіть по тому, що людина перестає бути сонною, відчуває себе активнішою, знімається втома, йде напруга.

Однак треба ще й знати, як правильно заварювати цей чудодійний напій.

По-перше, необхідно нагріти чайник – обполоснути його гарячою водою і лише потім покласти туди крупно-листовий зелений чай, з розрахунку одна чайна ложка на чашку. Нехай він настоїться в чайнику хвилин 5-7, щоб дав свій неперевершений аромат. Важливий момент – не можна заварювати чай в металевому або пластиковому чайнику. Інакше напій просочиться токсичними елементами або придбає смак металу.

Чому не варто заварювати чай в холодному чайнику? Справа в тому, що це знизить температуру води, і заварка чаю буде зіпсована, ви не відчуєте справжній аромат.

Потім можна заливати його окропом. Але не крутим, вода повинна бути приблизно 60-80 градусів. Першу воду слід злити – це називається обполоснути чай. І потім одразу налити нову воду. Час заварювання варіюється від 30 секунд до хвилини, це залежить від сорту чаю. Не варто думати, якщо він має дуже блідий вигляд, значить, чай не заварився. Перетримаєте його, і доведеться пити гіркуватий напій.

Зелений чай треба пити гарячим. Холодний він втрачає свої корисні властивості і вітаміни. До речі, зелений чай дуже гарний у поєднанні з медом. Отримаєте подвійну користь!

До речі, в Китаї, коли п’ють зелений чай, намагаються відкинути негативні думки і думати тільки про хороше. Таким чином, організм отримає всі корисні мікроелементи з кожним ковтком цього напою. Тільки так можна отримати всі його сприятливі для тіла і душі речовини.

Крім того, якщо китайський зелений чай хорошої якості, його можна заварювати кілька разів. Деякі сорти навіть до семи.

Для тих, хто мріє скинути зайву вагу, допоможе зелений чай, якщо вживати його з молоком. Чай і сам по собі володіє масою корисних властивостей, як ви змогли переконатися вище. А разом з молоком він ще і промиває нирки, що допомагає при схудненні. Крім цього, вживаючи зелений чай з молоком, людина позбавляється від стомлюваності, життєвий тонус збільшується, поліпшується травлення.

Але це ще не все. Зелений чай з молоком рекомендується тим, хто страждає від запальних процесів в очах, хворіє нежиттю. Китайський чай з молоком знімає зубний біль, а також запобігає руйнуванню зубної емалі. Це все завдяки речовинам, які містяться в молоці.

Допомагає такий напій і вивести з організму кадмій, свинець, ртуть та інші важкі метали, які потрапляють в наш організм з водою, їжею та повітрям.

А ще зелений чай саме з молоком допомагає загоювати виразки, лікує виразку шлунку або дванадцятипалої кишки, перешкоджає утворенню каменів. Компреси на основі зеленого чаю з молоком лікують невеликі опіки.

У косметології також застосовують зелений чай. Подивіться хоча б на шкіру японок, яка вона чиста і прозора. Хочете таку ж? Досить заморозити зелений чай у формочках для льоду і вранці протирати ним шкіру обличчя. Така процедура особливо підійде тим, у кого жирна шкіра. Зелений чай тонізує, знімає запалення, робить шкіру пружною і еластичною.

У кого нормальна або суха шкіра підійде така маска: змішати 100 грам меду і 2 столові ложки зеленого чаю. Наносимо на обличчя на 10-15 хвилин, потім змиваємо прохолодною водою.

Від мішків під очима і втоми допоможуть чайні примочки. Треба покласти на очі теплі чайні пакетики або просочені зеленим чаєм ватки. Тримайте їх, поки не охолонуть.

Здавалося б, усього лише чай, а скільки корисного в ньому міститься. І стан організму, здоров’я і краса – все це у владі зеленого чаю.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *