Дієта для людей з 4 групою крові

Дієта по групі крові 4, меню.

Четверта група крові – наймолодша, вважається, що вона з’явилася 1,5 тисячі років тому. Ця група сама рідкісна, так як зустрічається тільки у 8% жителів нашої планети. Вона з’явилася в результаті змішування другої та третьої груп крові. Люди, що володіють четвертою групою, мають слабкий імунітет, чутливу до змін живлення травну систему, схильність до інфекційних захворювань, у них досить часто зустрічаються анемія, серцеві і ракові захворювання. Тому пропонується для них спеціально підібрана дієта для поліпшення самопочуття, передбачає помірно змішане меню. Виявити потрібні продукти допоможе самопочуття і бажання організму їх їсти. Довіртеся своїм почуттям. Згадайте, як іноді раптом хочеться чогось солоненького, то раптом тільки малинового варення. А все тому, що організм сам знає, що йому потрібно. Одного разу складена персональна дієта до групи крові 4, буде найкращим лікарем без всяких ліків.

Продукти і дієта для 4-ї групи крові

У людей цього типу крові добре засвоюються риба, м’ясні та молочні продукти, некислі фрукти, практично всі овочі.

Для зниження зайвої ваги їм рекомендується скоротити до мінімуму або виключити вживання таких продуктів, як шинка, червоні сорти м’яса, сало, кукурудза, гречана крупа, пшениця, перець, насіння соняшнику.

Схудненню сприятимуть морська капуста, риба, соєвий сир, ананас, зелень, глід, валеріана.

Дієта до групи крові 4 – меню

Продукти харчування, що використовуються дієтою, допоможуть схуднути і поліпшити самопочуття. Для зручності застосування буде наведена дієта по групі крові 4 з таблицею продуктів.

М’ясо і м’ясні продукти

Корисними є – баранина, індичка і кролятина.

Нейтральними можна назвати – печінку і м’ясо фазана.

Необхідно виключити з раціону яловичину, свинину, телятину, гусятину, м’ясо курки, перепілки, качки, куріпки, а з субпродуктів – серце.

Морепродукти та риба

Благотворний вплив мають скумбрія, сардина, м’ясо тунця, риби лососевих порід, форель, осетер, морський окунь, тріска, щука, равлики.

До нейтральної групи продуктів можна віднести: коропа, м’ясо акули, меч-рибу, корюшку, зубатку, сигу, свіжий оселедець, кальмарів, мідій, морський язик.

Уникайте вживання палтуса, анчоусів, білуги, камбали, копченого лосося, вугра, крабів, креветок, пікші, омарів, восьминогів, устриць, м’яса морської черепахи.

Молоко та молочні продукти

До корисних продуктів відносяться козяче молоко, йогурти, домашній сир, сири сортів «Фета», «Рікотта», «Моцарелла».

Нейтральна група продуктів включає сири сортів «Едам», «Гауда», «Чеддер», «Емменталь», «Швейцарський», соєве молоко, молоко з низьким вмістом жиру, плавлені сири, соєвий сир «Тофа», сироватка.

Виключіть з раціону незбиране свіже молоко, морозиво та молочні коктейлі, сири сортів «Камамбер» і «Пармезан», сири з цвіллю і блакитні.

Олія та жири

Дієта і харчування за четвертою групою крові обов’язково повинні містити оливкову олію. Вона дуже корисна. Її потрібно додавати в салати і каші, лише на ній слід готувати їжу.

Нейтральними сортами олії є арахісова, рапсова, льняна, а також жир печінки тріски.

Виключіть соняшникову, бавовняну, кукурудзяну, кунжутну і сафлорові масла.

Злакові культури, хліб і хлібобулочні вироби

До корисних продуктів відносяться вівсянка, страви з вівсяних висівок, толокно, пшоняна крупа, попкорн, хліб з пророщеної пшениці, пшеничний, житній і рисовий.

В нейтральній групі пшеничні висівки, зародки пшениці, ячмінь, хліб з високим вмістом протеїну, хліб із суміші злакових, вироби з вівсяних або пшеничних висівок, бублики.

Не рекомендується вживати кукурудзяні кондитерські вироби, гречану кашу, вироби з кукурудзяного або гречаного борошна.

Овочі, фрукти і ягоди

Дієта під час схуднення для 4 групи крові допоможе позбавленню від зайвих кілограмів. Використовуйте для цього такі овочі, як: огірок, капуста кольорова і листова, буряк, брокколі, баклажани, гірчичні і бурякові листя, селеру, пастернак, часник, сливу, грейпфрут, лимон, ананас, інжир, виноград, ківі, агрус.

Нейтральними продуктами є біла капуста, кольрабі, червона капуста, морква, цукіні, гарбуз, картопля, бруква, дайкон, бамія, цибуля, хрін, шпинат, персик, яблуко, абрикос, груша, мандарин, диня, кавун, фінік, зелені маслини, полуниця, малина, чорниця, чорна смородина, родзинки, тепличні гриби.

Не рекомендується вживати кукурудзу, топінамбур, редьку, ревінь, артишоки, хурму, банан, апельсини, чорні маслини, кокосовий горіх.

Соки і напої

Корисними для таких людей є напої: соки моркви, капусти, селери, винограду, вишні, журавлинний морс, настої імбиру, глоду, ромашки, ехінацеї, шипшини, кава будь-якого сорту, зелений чай.

До групи нейтральних продуктів входять вода, підкислена лимонним соком, соки огірка, яблучний, абрикосовий, ананасовий, грейпфрутовий, відвари листя малини, шавлії, м’яти, валеріани, тутовника, деревію, червоне і біле вино, содова вода, пиво.

Рекомендується виключити з вживання апельсиновий сік, відвари мати-й-мачухи, кукурудзяних рилець, червоної конюшини, грициків, листя сени, алое, хмелю, липовий чай, напої з ревеню, содові напої і колу, коктейлі з горілкою, дієтичні напої з різними замінниками цукру, чорний чай (з кофеїном і без нього).

Дієта для 4-ї групи крові і солодке в чистому вигляді – не сумісні. Якщо вам хочеться солодкого, то їжте варення.

Схожі записи:

Коментарі

  1. Від Катя

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *